Registar poslovnih subjekata je integrirani skup podataka o svakom pojedinom poslovnom subjektu u RH. Objedinjava podatke svih trgovačkih društava koji su od nastanka RH registrirani pri Trgovačkom sudu.

Registar poslovnih subjekata sadrži osnovne podatke o svakoj tvrtci pojedinačno:

te niz drugih podataka.

Poslovni subjekti razvrstani su prema glavnoj djelatnosti, pravnom obliku, ukupnom prihodu i još prema nizu drugih parametara.

S obzirom na pravni oblik oni mogu biti:

U samoj aplikaciji, a  i u Registru poseban naglasak stavljen je na članice Hrvatske gospodarske komore.

Registar je moguće pretraživati na dva načina:

Za jednostavno pretraživanje Registra dovoljno je upisati u za to predviđeno polje samo matični broj ili naziv tvrtke da biste dobili pojedinačnu tvrtku. Pomoću polja šifra djelatnosti, kroz ponuđeni padajući izbornik, moguće je odabrati određenu šifru NKD da biste dobili željeni set podataka.

Polja broj zaposlenih i županijska komora omogućuju određenije pretraživanje seta podataka.


Napredno pretraživanje služi za detaljnije pretraživanje Registra poslovnih subjekata u kombinaciji nekoliko zadanih parametara ponuđenih na ekranu, ali također nudi i mogućnost pretraživanja po samo jednom od ponuđenih parametara.

Određene parametre upisujete u predviđena polja ili ih odabirete iz padajućih izbornika.

Poslovni registar možete pretraživati i prema šifri djelatnosti, i to ne samo prema glavnoj djelatnosti nego i prema svim registriranim djelatnostima. Ukoliko ne znate određenu šifru djelatnosti kliknite na Odaberite, ispod Šifra djelatnosti. Prikazat će Vam se djelatnosti po Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti – NKD 2002. Odaberite određeno područje a zatim i određenu potpodručje, odjeljak, skupinu, razred i podazred. 

Nakon što ste odredili parametre prema kojima želite pretraživati Poslovni registar u gornjem desnom dijelu ekrana odaberite Detaljnost ispisa.  Ukoliko želite točno određen broj poslovnih subjekata upišite taj broj u polje Broj rezultata. U protivnom dobit ćete ispis od 500 poslovnih subjekata sortiranih po odabranim parametrima .

Ako želite saznati samo broj tvrtki koje zadovoljavaju prethodno zadane parametre označite polje Prikaži samo broj rezultata.

Odredite način na koji želite da Vam rezultati pretraživanja budu sortirani, a ponuđene mogućnosti sortiranja su po tvrtci/nazivu, mjestu, veličini poduzeća, djelatnosti, broju zaposlenih te ukupnom prihodu.


Primjer 1.

Ako želite:

-  popis tvrtki koje se bave trgovinom motornim vozilima u Splitsko – dalmatinskoj županiji

U polje Šifra djelatnosti upišite konkretnu šifru ili kliknite na Odaberite kako bi u padajućem izborniku pronašli šifru za djelatnost koju tražite. U padajućem izborniku za Županijsku komoru izaberite Komora Split.  Zatim kliknite na Traži, u donjem desnom kutu ekrana. Kao rezultat pretraživanja dobit će te popis svih tvrtki prema zadanim parametrima:

dobit ćete sljedeću stranicu


 

ili

Primjer 2.

-          broj malih tvrtki na području Zagrebačke županije

U padajućem izborniku za Županijsku komoru izaberete Komora Zagreb. U padajućem izborniku za Veličinu poduzeća izaberete Malo. Kliknite pored Prikaži samo broj rezultata.

Za sva ostala pitanja, prijedloge i primjedbe kontaktirajte nas:

e-mail:

ili na tel: 4561 654